Jucăuşele

marți, 10 mai 2011

Imagineaza-ti

 
      Imagineaza-ti o sala mare de teatru. Imagineaza-te pe tine, asteptand cu nerabdare spectacolul ambulant, pentru care nu ai platit mare lucru. Ai biletul pe undeva prin buzunar, rupt, mototolit. La fel ca si tine, in sala se inghesuie fel si fel de oameni cu fete mai mult sau mai putin cunoscute, cu trupuri robuste sau dimpotriva. La fel ca si tine, toti cei aflati aici asteapta cu sufletul la gura reprezentatia ieftina a carui nume l-au uitat sau nu l-au stiut niciodata.
     Imagineaza-ti acum culisele. O galagie de actori se bulucesc la machiaj, probeaza recuzita, repeta replicile. Pare ca fiecare dintre ei ii cunoaste pe ceilalti de o viata, par o familie, par prieteni. In cabina ei, o actrita marunta isi pregateste fara entuziasm rolul. L-a mai jucat de zeci de ori si desi nu si-ar dori, il repeta. Va intra iar pe scena, va juca rolul prietenei tradate, rolul adolescentei cu inima franta, rolul incercarii esuate de eleva eminenta si cel al copilului ascultator. Toti ceilalti se vor invarti in jurul ei, o vor admira, ii vor da sfaturi si ii vor fi alaturi. Pana la finalul piesei, desigur. Imagineaza-ti...
     S-a terminat. Nu esti deloc impresionat si casti in timp ce te ridici plictisit din scaunul in care lenevit fara sa pricepi ceva timp de cateva zeci de minute. Imagineaza-ti ca in tot acest timp, actorii parasesc si ei scena si culisele, asemenea spectatorilor care se indreapta din nou catre case, schimband din cand in cand vreo vorba despre meciul ce va urma si mai rar despre spectacolul abia finalizat. Imagineaza-ti-o pe ea, actrita pe care, desi juca rolul principal, putini au observat-o, din nou singura in cabina ei. Ii curg inca prin gand replici, raspunsuri, gesturi actoricesti si false. Ai fost un trecator prin viata ei la fel ca toti ceilalti, caruia i-a observat mai mult sau mai putin prezenta. Ai fost doar un privitor al spectacolului vietii ei, care a lasat urme mai mult sau mai putin adanci in sufletul ei.
     Imagineaza-ti ca asta sunteti defapt cu totii. Imagineaza-ti viata mea. Actorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Către cei ce nu au cont: Comentariile voastre vor apărea ca fiind din partrea unui "anonim". Sunteţi rugaţi, deci, să adăugaţi în comentariile voastre şi numele ! :)